ACTIVITEITENBUS-MAARSSEN.NL

Chauffeur van de Activiteitenbus

Onze vereniging bestaat uit allemaal vrijwilligers, maar zónder chauffeurs zou de vereniging dus niet bestaan.

Wat doet een chauffeur?

De chauffeur zorgt voor het ophalen en/of thuis brengen van onze leden volgens een routeschema dat door een van onze receptionisten wordt gemaakt in Excel. Dit schema wordt één dag van tevoren naar de chauffeur gemaild zodat hij/zij vast kan inschatten of er veel of weinig ritjes gemaakt moeten worden.

De meeste routeschema´s zijn vaak een vast patroon van leden die naar een dagbesteding of dagopvang gaan. Deze worden dan door een chauffeur in de ochtend opgehaald en meestal door een andere chauffeur in de middag weer thuis gebracht. Het komt soms voor dat een lid naar Winkelcentrum Bisonspoor wilt of naar Tuincentrum Vechtweelde op de Herenweg, ook die ritjes vallen binnen ons verzorgingsgebied.

Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor de bus na het ophalen ervan en tijdens de rit. Je zal even moeten wennen dat het geen personenauto is, je zit hoger dan normaal maar dat geeft juist een fijn (en veilig) gevoel.

Waarom is het leuk om chauffeur te zijn?

Als chauffeur bouw je een band op met de leden die je wekelijks gaat vervoeren, je moet dus wel enigszins sociaal zijn en bereid zijn om eventueel ondersteuning te geven bij het in- en uitstappen van de bus. Enige stratenkennis krijg je vanzelf als je een tijdje je route hebt gereden. De leden zijn altijd dankbaar als ze weer veilig op hun bestemming aankomen.

Het is ook mogelijk om een dienst van een andere chauffeur over te nemen als dat uitkomt in je agenda, dat gaat meestal via een verzoek in onze WhatsApp groep. Als je een dienst overneemt zal je de route wellicht van tevoren even moeten bekijken via een routeplanner. Kom je onderweg soms een collega tegen die op een andere bus van onze vereniging rijdt, dan wordt even zwaaien altijd op prijs gesteld.

Hoe word ik chauffeur?

De snelste manier om chauffeur te worden is even met ons te bellen: 06 426 945 16 (op werkdagen tussen 9:00 en 11:00 uur) óf uw gegevens doorgeven via het algemene Contactformulier van deze site.

Nadat de gegevens binnen zijn zal er een afspraak gemaakt worden om het een en ander door te nemen betreffende het chauffeur zijn. U moet er vanuit gaan dat het dan wel een wekelijkse activiteit voor u zal gaan worden. Locatiegegevens van onze vereniging kunt u vinden op onze pagina Organisatie.

Wellicht bent u na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig en/of enthousiast geworden en maakt u straks deel uit van onze chauffeurs groep.


© 1985-2024 Vereniging Activiteitenbus Maarssen Vrijwilligers Disclaimer CheckStat